Metal Dedektör

En iyi Metal Dedektör 2024

En iyi metal dedektör seçenekleri

En iyi Metal Dedektör modellerini merak ediyor musunuz? Dedektör kullanıcısı ve defineci arkadaşlarımızın bu sorusunu sizin için araştırdık. Birçok teknoloji ile birlikte son yıllarda günümüze gelen cihazlarda Multi-Frekans, suya dayanıklılık, uydudan takip etme, konum belirleme gibi fonksiyonlar eklenmiştir. Fakat, daha önceki eski dedektörlerde böyle bir durum söz konusu olamazdı. Profesyonel dedektörlerin içinde bulunan çipler sayesinde hedef tespitini kaydedebilir ve başka bir yerden bu hedefi inceleyebiliriz.

Metal Dedektörler çeşitli metal parçaları, hazineleri, altın gümüş ve antik metal sikkelerini bulmak için veya tespit etmek için kullanılır. Ekran, metal dedektörlerinde önemli bir rol oynar. Ucuz metal dedektörleri basit bir analog ekrana sahiptir. Modern ve yüksek kaliteli metal bulucular ayrıca farklı metalleri tanıyabilir ve bunları ekranda gösterebilir. Ucuz bir metal dedektörü alsanız bile güç kaynağına dikkat etmelisiniz. Verimli modeller dahili veya gömülü şarj edilebilir piller kullanır. Diğer metal dedektörler ise 9 voltluk bir blok veya dört adet geleneksel AA pil gerektirir. Tüm metal dedektörlerini incelemek için tıklayınız. Metal Dedektör hakkında tüm bilinmesi gerekenler için buraya tıklayınız.

Aslında “bir metal dedektörü kiralayabilir veya kullanılmış bir metal dedektörü satın alabilirim” diye kendinize soruyor olabilirsiniz. Ancak metal dedektörü kiralama maliyetleri, kullanım günleri ile keskin bir şekilde artmaktadır ve gelecekte bundan faydalanamaz hale geleceksiniz. Bu nedenle güzel bir yatırım yaparak karşılaştırmamızdan bir metal dedektörü satın almanızı tavsiye ediyoruz.

Profesyonel dedektör markaları

  1. Minelab Dedektör
  2. Garrett Dedektör
  3. XP Dedektör
  4. Nokta Dedektör
  5. Quest Dedektör

En iyi dedektör modelleri

  1. Minelab Dedektör – Minelab Manticore (Göster)
  2. Minelab Dedektör – X Terra Pro (Göster)
  3. XP Dedektör – XP DEUS 2 (Göster)
  4. Minelab Dedektör – CTX 3030 (Göster)
  5. Minelab Dedektör – Equinox 900 (Göster)
  6. Nokta Dedektör – Nokta Legend (Göster)
  7. Garrett Dedektör – AT MAX (Göster)

En uygun metal dedektörleri

  1. Nokta Dedektör – Nokta FINDX PRO (Göster)
  2. Nokta Dedektör – Nokta FINDX (Göster)
  3. Nokta Dedektör – Nokta Simplex+ (Göster)
  4. Nokta Dedektör – Nokta Simplex Ultra (Göster)
  5. Nokta Dedektör – Nokta Simplex Lite (Göster)
  6. Minelab Dedektör – Minelab X Terra Voyager (Göster)
  7. Minelab Dedektör – Minelab X Terra Pro (Göster)
  8. Quest Dedektör – X10 Pro (Göster)
  9. Minelab Dedektör – Go Find 66 (Göster)
  10. Quest Dedektör – Q20 Raptor (Göster)
  11. Minelab Dedektör – Go Find 44 (Göster)

Metal dedektör fiyatları

Metal dedektör fiyatları (Profesyonel) şu anda yaklaşık 1750 TL’den başlamaktadır. Farklı modeller mevcuttur örn. tek başlıklı, çift başlıklı veya set halinde gibi. Yurtdışından ülkemize getirilen ucuz ve kalitesiz pointer dedektörlere dikkat etmenizi öneririz. Kalitesiz pointer dedektör modelleri yakın zamanda bozulabilir veya alındığında sağlıklı bir şekilde çalışmayabilir.

Dedektör derinlikleri

Metal Dedektör derinlikleri sorusunun cevabı karşımıza iki bölümle çıkıyor. İlk bölüm, dedektör devresi başlık tasarımı (bobin tasarımı) ve dizaynı ile ilgilidir. İkinci bölüm ise, çevresel faktörlerdir. Başlık ve devre dizaynı dedektörün olmazsa olmaz hedef bulma olasılıklarını belirler.

Birçok Dedektörün tasarım aşamasında üstünde gelişmeler yapılır ve mühendisler tarafından hangi özelliklerin ürüne eklenip eklenmeyeceği belirlenir. Genel anlamda tasarlanan dedektörler, değerli veya değersiz tüm metallerin tespitini yapar. İşte bahsedilen bu cihazlar kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlar. Kullanıcı Dedektörünü nasıl ve ne şekilde kullanacağını kayıt altına alabilir. Yeni Dedektör modelleri eski Dedektör’lere göre ses ayrımı ve metal bulma görevini daha stabil sunar. Genelde hassaslık ayarı daha iyi ve kullanımı daha basittir. Dedektörlerin tasarımı ne kadar kullanışlı ve elverişli olursa, cihazın üzerinde bulunan özelliklerde o kadar basit ve pratik olur.

Derinlik Hakkında

  • Derinlik için tasarlanmış bazı dedektörler, arazi şartları zor, mineralli ve değersiz metallerin yoğun olduğu bölgelerde amatör kullanıcıları fazlasıyla zorlar. Dedektörlerin başlık büyüklüğü, derinliği ve kullanışı etkiler. Bilinen üzere büyük başlıklar daha derini görebilir fakat daha yüzeyde tespit edilen hedeflerde cihazlar kullanma potansiyelini düşürebilir. Küçük hedef tespiti yapılan yerlerde bu başlıkların duyarlılıkları azalır. Küçük başlıklar ise tam aksine, yüzeyde arama ve hedef tespiti yapmakla yükümlüdür. Bu başlıklar derin hedef tespitinde zorlanır. Ancak küçük hedefleri algılaması ve hassasiyeti büyük başlıklardan daha başarılıdır.

Önemli Faktörler

  • Arazi yapısındaki faktörler her şeyi etkileyebilir. Dikkate alınması gereken konulardan bazıları şunlardır: hedefin şekli ve boyutu, toprak şartları, hedefin toprak altındaki yönü, elektrik telleri, baz istasyonları ve cep telefonu frekansları. Yağmurlu havalarda ve gök gürültüsüyle gelen bir fırtınalı havada cihaz olumsuz etkilenebilir ve bu da Dedektörün hassasiyeti, hedef tespiti ve derinliğinde büyük olumsuz şartları beraberinde getirebilir. Bu detaylar anlatılırken, dedektörler normal şartlarda orta başlık ile belirlenen küçük bir metali 20-30 cm aralığında algılar. Hedefin çapı büyükse, 70-130 cm aralığında bu başlıklar hedef tespiti yapar.
  • Büyük başlıklı profesyonel Dedektör modelleri ise; maksimum 2 metre derinlikten metal tespiti yapabilir. Fakat daha derin ve boşluk (odalar) içinde metal tespiti yapılmak istenirse, üç boyutlu yer altı görüntüleme sistemleri ve alan tarama cihazları tercih edilebilir. Bu cihazların genelinde metal ayrım özelliği bulunmamaktadır. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte bu özellikler artık mümkün. Sayfamızda bu teknoloji ile donatılmış cihazları keşfedebilirsiniz. Genel bakacak olursak, bütün cihazların kullanım alanları farklıdır.

En derin çeken hangi VLF dedektör diye soracak olursanız, sizler için test ettiğimiz tüm cihazların sonucunda bir ürün fazlasıyla öne çıktı. Ürünü incelemek için buraya tıklayınız.

Metal dedektör alırken nelere dikkat edilmeli

Metal dedektörü yanlış anlatan kişi veya firmalar olabilir. Metal dedektörün tespit derinliğini olduğundan fazla söyleyerek sanki normal üstün dedektörmüş gibi göstermeye size satmaya çalışanlar çıkabilir. Metal dedektör ortalama tespit derinliği 10 ila 80cm arasındadır, bunlar bildiğimiz VLF dedektörleri için geçerlidir. Metal dedektörü kişilerden değil dedektör firmalarından satın alın. Metal dedektör derinlik kıyaslaması için buraya tıklayınız. Dedektör almadan önce, danışmanlık hizmeti alıp amaca uygun cihaz tercihi yapılmalıdır. Başkalarının tavsiyesi üzerine cihaz alınmamalıdır. Ekstra masraflar yapmamak ve zamandan tasarruf sağlamak için doğru bilgilere www.dedektor.store adresinden ulaşıp, detaylı bilgi alıp daha sonra dedektör tercihinizi yapabilirsiniz. Unutmayınız ki, Türkiye coğrafyasında çalışan en iyi dedektör ve markalara bu adresten ulaşabilirsiniz. En iyi pointer dedektörler için buraya tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir