Alan Tarama

En iyi Alan Tarama 2024

En iyi alan tarama cihazları hangileridir?

En iyi Alan Tarama halk arasında define çubuğu olarak bilinmektedir, bunun dışında alan tarama dedektörü olarak kullanılan bu aletler toprak altında su materyali tespiti, boşluk, metal tespiti için kullanılmaktadır. Kişiden kişiye ve kullanım alanına göre alan tarama aletleri farklılık göstermektedir. Üstelik alan tarama modelleri çift kişilik, tek kişilik olarak kullanılabilen modelleri de bulunur. Sizlere aşağıda en iyi alan tarama cihazlarını açıklıyoruz..

Alan tarama dedektörler, antenleri sayesinde elektromanyetik bir algılama yapar bu sebeple yer altındaki tüm durumu gözlemleyerek özellikle madenlerin çevreye yaydıkları manyetik alanı tespit eder ve kullanıcıyı uyarır. Frekansların derinliğini, yönünü tespit edebilir, bununla birlikte mahzen, tünel gibi boşluklara yayılan frekansları tespit edebilmektedir. Bilgisayarlı cihazlar gibi modelleri bulunur ve kullanıcılara harita çıkartabilir. Çubuk sistemleri nerede kullanılır konusunda, Eski yapılarda, vadilerde, dağlarda ve kırsal kesimlerde kullanılabilir. Define aranan bölgelerde, arkeolojik kazılarda kullanılabilir. Yeraltı derinliklerinde bulunan madenlerde altın, gümüş, para, bronz gibi değerli eşyalar bulunabilmektedir ve yüksek kalite çubukları sayesinde hedefler bulunabilir. Tüm alan tarama cihazı seçeneklerini incelemek için buraya tıklayınız. Alan tarama hakkında tüm bilinmesi gerekenler için buraya tıklayınız.

Alan tarama cihazı, modellerine göre fiyatları da farklılık gösterebilmektedir. Alan tarama fiyatları konusunda piyasa da birçok çeşidi bulunmaktadır ve her cihaz aynı özellikte değildir bu sebeple cihazlarınızı seçerken özelliklerine dikkat edilmelidir.

Profesyonel markalar

  1. Conrad Dedektör (Tüm ürünleri göster)
  2. GDI Dedektör (Tüm ürünleri göster)
  3. GDI Dedektör (Tüm ürünleri göster)

En iyi alan tarama modelleri

  1. Conrad Dedektör – LRL (Göster)
  2. GDI Dedektör – Rayfinder (Göster)
  3. GDI Dedektör – Gold X Finder (Göster)

Profesyonel cihazlar

Alan tarama cihazları asla derinlik ölçemez, fakat hedefin yer altındaki tespitini net yapar. Yer altındaki her türlü metalin bir enerjisi vardır. Bilinen üzere toprağın altında biriken bu enerjiler 45 derecelik açılar ile her yöne doğru yayılmaktadır. Bu sinyaller yüzeye ulaştığı zaman 90 derecelik dik bir açıya sahip olur. Alan tarama cihazları, statik enerjiyi bataryalardan veya kullanıcısından aldığı vakit, hedefin yaymış olduğu frekansları algılayarak yaptığı senkronize hareketler ile hedefin tespitini yapar.Doğru planlama yapabilmek için, Alan Tarama cihazının içeriğini ve yönlendirdiği hedefleri araştırıp uzun vakit üzerinde çalışılmalıdır. Bu sayede cihazın çalışma düzeyini anlayıp, kullanıcı kendini geliştirmelidir.

Alan tarama fiyatları

Alan tarama fiyatları (Profesyonel) şu anda yaklaşık 10bin TL’den başlamaktadır. Farklı modeller mevcuttur örn. kablolu, kablosuz veya set halinde gibi. Yurtdışından ülkemize getirilen ucuz ve kalitesiz çubuklara dikkat etmenizi öneririz. Kalitesiz çubuklar genellikle dolandırma amaçlıdır ve sağlıklı bir şekilde çalışmayabilir.

Çubukların tarihi

Detaylı araştırmalarımızın sonucunda, alan tarama cihazlarının geçmişi 6000’ yıl öncesine dayanır. Tarihte belirli ağaçların uygun, elverişli dalları su keşfi için kullanılırdı. Günümüzde ise bu alan taramalar teknoloji ile birlikte daha verimli, daha kullanışlı hale getirildi ve teknoloji ile bir bütün oldu. Şu anda ise su bulmak dışında daha fazla görevi vardır. Örneğin mezar, boşluk bulma, değerli metaller, Tümülüs ve en önemlisi altın bulmak gibi birçok görevi vardır. Keşfi yapılmış araziler üstüne gidildiğinde, bu cihazlar bizim elimiz kolumuz gibidir. İnsanlara büyük katkı sağlar ve yardımcı olurlar.

Eski uygarlıklardan günümüze kadar uzanan, kalıntıları bulmak için birçok yöntem geliştirilmiştir. Anlattığımız üzere sürekli geliştirilen bu cihazlar günümüz teknolojisinde son noktaya gelmiş, kullanılmaya başlanmıştır. Hobi olarak başladığımız definecilikte artık olmazsa olmaz haline gelen, yanımızda mutlaka olması gereken ürünler vardır. İşte bu ürünler içerisinde alan taramada vardır. Dedektörlerimizin yanında mutlaka olması gereken alan tarama cihazları, diğer cihazlarla birlikte uyum içerisinde kullanılmalıdır. Alan tarama cihazları, gözlemlenen bir arazi yapısında kullanılması tavsiye edilir. Gözlem yapılan yerlerde Boşluk, Mezar, Tümülüs vs. bulunuyorsa, alan tarama cihazlarımız bizi o hedeflerin üstüne iter. Tespit ettiğimiz hedefi, Alan tarama ile bulduktan sonra, yanımızda mutlaka olması gereken dedektörlerimiz ile hedeflerin son tespitini yapıp noktayı koyarız.

Alan Tarama yorumları

Toprak içindeki faktörler, alan taramayı etkileyebilir. Bu sebepten ötürü, mineralin az ya da fazla olması alan tarama cihazlarını etkileyen ve kararsız bırakan en büyük etkenlerdir. Hedef tespiti yaptığımız bir yerde, metal kütle hiç açılmadan günümüze kadar gelmiş ise, metal kütlenin etrafında manyetik bir alan oluşur. Bu metal kütleden oluşan manyetik alan, metalin toprakta daha uzun süre zarfında kalması ile topraktaki metal büyüyecek ve genişleyecektir. Oksitlenme denilen olay böylece gerçekleşmiş olacaktır. Bu olay alan tarama cihazlarımızın daha derini tespit edebilme yeteneğini de beraberinde getirecektir. Alan tarama cihazları, bu arazi yapısı içinde bulunduğu takdirde, cihazın söz konusu olan hedefe doğru gitmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu alanda, frekanslar her yönden alan tarama cihazına ulaştığı için, doğru tespit yapmak sadece profesyonel kullanıcılar tarafından mümkündür. Fakat, her ne kadar hedefi alan tarama cihazlarıyla belirlemiş olsakta, yinede güvenip bir kazı içerisine detaylı inceleme yapmadan giremeyiz. Çünkü toprağın altındaki hedefin yaymış olduğu frekanslar farklı sert objelere yönelebilir. Bu yüzden hedefin net tespitini yapabilmek için bir dedektör gerekli olacaktır. Tabiattan olabilecek etkilerde göz önüne alınmalıdır. Örneğin su kuyusu, büyük bir ağaç kökü vaya mineralli bir kaya bizi kolayca yanıltabilir. İşte burada metal dedektörlerimiz ayrım yapabilme özelliği ile devreye girer ve bize yardımcı olur.

Cihaz almadan önce, danışmanlık hizmeti alıp amaca uygun cihaz tercihi yapılmalıdır. Başkalarının tavsiyesi üzerine cihaz alınmamalıdır. Ekstra masraflar yapmamak ve zamandan tasarruf sağlamak için doğru bilgilere www.dedektor.store adresinden ulaşıp, detaylı bilgi alıp daha sonra dedektör tercihinizi yapabilirsiniz. Unutmayınız ki, Türkiye coğrafyasında çalışan en iyi dedektör ve markalara bu adresten ulaşabilirsiniz. Anasayfadan tüm bilgilere ulaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir